Wykonanie
Podpatrzone w necie :-) Mnie bardzo smakowało, a Wam? :-)Składniki:ok. 60 dag
Karkówki wieprzowej3 duże
cebulespora garść
suszonej żurawinymajeranek,
pieprz,
sólolej do smażenia
mąka do oprószenia1
kostka rosołowa3 łyżki
sosu sojowegoWykonanie:Karczek umyć, osuszyć, po czym pokroić w cienkie plastry i cienko rozbić. Przyprawić
majerankiem i
pieprzem.Dwie
cebule obrać, pokroić w piórka i zeszklić na
oleju razem z
żurawiną. Delikatnie posolić.Następnie nałożyć na
mięso, zrolować i spiąć wykałaczkami.Tak przygotowane roladki, oprószyć
mąką i smażyć z pozostałą pokrojoną
cebulą na
oleju. Dodać ok. 2 szkl.
wody, rosołek i
sos sojowy. Doprowadzić do wrzenia i dusić, aż
mięso będzie miękkie.Smacznego :-)