Wykonanie
Składniki:*4
pstrągi ( waga 1szt ok 200g)*
masło* 4 ząbki
czosnku* 1 pęczek
natki pietruszki*
sól*
pieprz ( świeżo mielony)
Pstrągi już wypatroszone wypełniamy w środku wcześniej przygotowaną masą -
masło mieszamy z drobno pokrojoną
pietruszką,
solą i
czosnkiem pokrojoną w cieniutkie plasterki.
Tak wypełnione
ryby układamy w naczyniu obficie posypując
pieprzem i
solą z każdej strony, spinamy w miejscach z farszem wykałaczkami po czym wkładamy do lodówki na ok2 godziny. Następnie obtaczamy w
mące i smażymy na patelni ( najlepiej grillowej) ok 15minut z każdej ze stron. Po przewróceniu
ryby na drugą stronę ułożyłam na rybie cienkie plasterki
cytryny. Przepis ten wypatrzyłam w jednej z tzw. sklepowych gazetek. Osoby konsumujące to danie? Zachwycone :) Do
ryby podałam
sałatę -
rucolę z
jogurtem naturalnym z odrobiną
czosnku,
solą i
pieprzem. Mniiiiiam !