ßßß
 
            
         Potrzebujemy:ser zółty 300g - ja wzięłam Ementalerpapryka czerwona 40gogórek surowy 20głyżka kaparówłosoś wędzony 100gwinogrona bezpestkowe 10gmarynowane patisony 10gSer wkładamy do szczelnej torebki, zostawiając trochę miejsca na powietrze. Dokładnie zamykamy i wrzucamy do garnka z gorącą ale nie wrzącą wodą. Przez ok. 30 min trzymamy tak ser na malutkim ogniu. Można w tak zwanym międzyczasie obracać torebkę, by ser równomiernie rozmiękał.W tym czasie posypujemy łososia pieprzem cytrynowym oraz przyprawą Kamis - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią - i tak odstawiamy. Kroimy paprykę i ogórka na cienkie paseczki.Na blacie układamy kawałek przeźroczystej folii spożywczej. Gdy ser się rozpuści wyjmujemy go delikatnie z torebki, kładziemy na folię i rozwałkowujemy, nadając prostokątny kształt.
Potrzebujemy:ser zółty 300g - ja wzięłam Ementalerpapryka czerwona 40gogórek surowy 20głyżka kaparówłosoś wędzony 100gwinogrona bezpestkowe 10gmarynowane patisony 10gSer wkładamy do szczelnej torebki, zostawiając trochę miejsca na powietrze. Dokładnie zamykamy i wrzucamy do garnka z gorącą ale nie wrzącą wodą. Przez ok. 30 min trzymamy tak ser na malutkim ogniu. Można w tak zwanym międzyczasie obracać torebkę, by ser równomiernie rozmiękał.W tym czasie posypujemy łososia pieprzem cytrynowym oraz przyprawą Kamis - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią - i tak odstawiamy. Kroimy paprykę i ogórka na cienkie paseczki.Na blacie układamy kawałek przeźroczystej folii spożywczej. Gdy ser się rozpuści wyjmujemy go delikatnie z torebki, kładziemy na folię i rozwałkowujemy, nadając prostokątny kształt. Następnie komponujemy farsz naszej rolady - ser posypujemy słodką i ostrą papryką, a na środku układamy (równolegle do dłuższego boku) paseczki papryki, ogórka, łososia, posypujemy kaparami. Następnie pomagając sobie folią zwijamy roladę wzdłuż dłuższego boku. Owijamy dokładnie folią, przekładamy roladę na kawałek folii aluminiowej, ponownie dokładnie zawijamy i wkładamy roladę na co najmniej 3-4 godziny do lodówki, żeby się ścięła.Roladę kroimy na plastry, układamy na talerzu i dekorujemy winogronami i połówkami patisonów.Smacznego!!Przepis dodaję do akcji konkursowej Wino i sery
Następnie komponujemy farsz naszej rolady - ser posypujemy słodką i ostrą papryką, a na środku układamy (równolegle do dłuższego boku) paseczki papryki, ogórka, łososia, posypujemy kaparami. Następnie pomagając sobie folią zwijamy roladę wzdłuż dłuższego boku. Owijamy dokładnie folią, przekładamy roladę na kawałek folii aluminiowej, ponownie dokładnie zawijamy i wkładamy roladę na co najmniej 3-4 godziny do lodówki, żeby się ścięła.Roladę kroimy na plastry, układamy na talerzu i dekorujemy winogronami i połówkami patisonów.Smacznego!!Przepis dodaję do akcji konkursowej Wino i sery