Wykonanie
Pachnące, kruche i jędrnegłówki
młodej kapustyzachęcają do ucztowania.Uwielbiam ją w każdejformie i wielką radośćsprawia mi jej przyrządzanie.To typowo wiosenna potrawapełna niezwykłego smaku.Jedną
kapustę poszatkowałamwraz z delikatnym głąbem.Włożyłam do garnka,dodałam dwie
marchewkipokrojone w plastry, liśćlaurowy,
ziele angielskie, cztery całe ząbki
czosnku,pół łyżeczki
morskiej soli i 4
skrzydełka kurczaka.Wlałam 2 szklanki
wody, postawiłam na ogniu. Doprowadziłamdo wrzenia i zmniejszyłam płomień.Gotowałam około 35-40 minut, po czym wyjęłam miękkie
mięso.Zupę doprawiłam świeżo utłuczonym
pieprzem i łyżkądrobno posiekanego
rabarbaru. Odstawiłam na kilkanaście minut,by smaki się połączyły. Przed podaniem posypałam
natką pietruszki.Potrawa jest zniewalająco pyszna.Nie musi być podawana na gorąco - wystarczy, że jest lekko ciepła.Bardzo smacznie polecam :)