Wykonanie
Taką pastę przygotowałam w celu polepszenia smaku
sosów i zup, nie używam
kostek rosołowych (jak wiadomo jest to sama chemia), możemy zrobić sobie takie cudo w domu przynajmniej będziemy wiedzieli co jest w środku.Składniki na dwa małe słoiczki:kawałek
wołowinyskrzydełko z
kurczakamarchew i
pietruszkakawałek
seleraczosnekcebulasól morskaliść laurowyziele angielskiePrzygotowanie:Warzywa i
mięso gotujemy w wodzie do miękkości, jakieś 30-40 minut,w czasie jak
mięso i warzywa się gotują mielimy sobie w młynku do
kawy przyprawy i
zioła (dodamy je do naszej pasty
mięsno- warzywnej), odstawiamy do przestygnięcia następnie miksujemy w blenderze. Przekładamy do garnuszka zalewamy szklanką
wody, gotujemy na niewielkim ogniu aż
woda odparuje nam całkowicie ciągle mieszając aby nasza pasta się nie przypaliła (trwa to jakieś 40-50 minut), szykujemy wyparzone słoiczki, jak już pasta będzie gotowa przekładamy i wstawiamy do garnka z zimną
wodą i gotujemy jakieś 15-20 minut (robimy to w celu zapasteryzowania słoików) następnie odstawiamy na blat (ja kładę na deskę do krojenia) do momentu aż słoiczki przestygną, przechowujemy je w lodówce lub przekładamy do formy na kostki do
lodu i mrozimy. Jak komu wygodniej.