Wykonanie
Słodycz malin i
jagód,aksamitny krem i krucha babeczka.Rozkosz w sam raz na deszczowe popołudnie.Przygotowanie łakocijest banalnie proste.Ciasto można zagnieśćdzień lub dwa wcześniej i przechowywać w lodówce.35 dag
mąki, 20 dag
masła,jedno duże
jajko, pół szklanki
cukru,dwie łyżki
śmietany 18%,dwie łyżki
cukru pudru,łyżeczka
proszku do pieczenia.
Masło posiekałam z
mąką,
cukrem,
cukrem pudrem i
proszkiem do pieczenia.Dodałam
jajko oraz
śmietanę, zagniotłam kruche ciasto.Włożyłam je do woreczka foliowego, schowałam do lodówki.Foremki do babeczek wykleiłam cienko
ciastem.Piekłam w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165% przez 10 minut.Kiedy babeczki ostygły wyjęłam je z foremek,każdą napełniłam
serkiem Mascarpone i przybrałam
owocami.Polecam z
herbatą zieloną, czerwoną lub czarną o
cytrynowym aromacie.