Wykonanie
            
Przygotowanie 10-15 minutGotowanie 10 minutTłuszcz 8 gKalorie 190 kcalPrzed przystąpieniem do smażenia w woku, przygotuj wszystkie składniki,później nie będzie na to czasu. Pamiętaj! Najpierw rozgrzewamy wok,
potem wlewamy 
olej małym strumieniem po bocznych sciankach woka.

Na 4 porcje15 g 
suszonych prawdziwków - zalać 1/3 szklanki wrzącej 
wody i odstawić na 15 minut.200 g świeżego 
makaronu chińskiego ( jajecznego)2 łyżki 
oleju słonecznikowego4 ząbki 
czosnku - obrać, pokroić w plastry1 czerwona 
papryczka chili - oczyścić, posiekać2 łyżeczki świeżo startego 
imbiru450 g 
pieczarek - oczyścić, pokroić w plastry6 
dymek - pokroić w plastry4 łyżki sake4 łyżki ciemnego 
sosu sojowego2 łyżki 
soku z cytryny2 łyżki świeżo posiekanej 
kolendryMakaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie al dente, odcedzić. 
Grzyby odsączyć, pokroić, zachować 
wodę. W woku rozgrzać 
olej, wrzucić 
czosnek, 
chili oraz 
imbir, smażymy przez 15 sekund, ciągle mieszając, aż 
przyprawy wydzielą aromat. Domieszać 
suszone grzyby i smażymy przez 2 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy 
dymkę, 
alkohol, 
sos sojowy, 
sok z cytryny, 
kolendrę, 
makaron i 
wodę, w ktorej moczyły się 
grzyby. Podgrzewamy 1-2 minuty, aż wszystkie składniki bedą gorące.




Kochaniprzypominam o zabawie - KLIK
