ßßß Cookit - przepis na GĘSTA, sycąca, ZIELONA

GĘSTA, sycąca, ZIELONA

nazwa

Wykonanie

Na 2 porcje
1 większy por (tylko biała część)
2 cukinie
300 ml wywaru z warzyw
1/2 gruszki
100 g pieczarek
1 łyżeczka oliwy z pestek winogron
1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka świeżo posiekanej natki pietruszki
Białą część pora kroimy w plasterki, cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach.. Warzywa gotujemy przez 10min w wywarze warzywnym, na średniej temp. Następnie miksujemy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Gruszkę kroimy w kostkę i obsmażamy na oliwie wraz pieczarkami pokrojonymi na cienkie plasterki. Nalewamy naszą zupkę do miseczek bądź szklanek,
a na wierzchu układamy pieczarki z gruszką, posypujemy orzechami oraz natką pietruszki.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2011/12/gesta-sycaca-zielona.html