Wykonanie
autor przepisu Viola
Na 2
chlebki500 g
mąki2 łyżki
oliwy z oliwek250 ml ciepłego
mleka ( u mnie 0 % tłuszczu)350 g
ananasa z puszki - zmiksować na gładką masę10
suszonych moreli - pokroić w paski7 g
drożdży instantszczypta
soliDo miski wsypać 200 g
mąki domieszać
sól, rozpuszczone w
mleku drożdże i
oliwę. Dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. Następnie dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, przełożyć ciasto do foremek i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Piec ok 1 godziny w 190°C we wcześniej nagrzanym piekarniku.Naturalnie słodkie!
Doskonałe na śniadanie dla małych i dużych :)
Moje słodkie biedactwa wyrastały trochę dłużej niż planowaną godzinę,efektem jest zapadnięta góra. Ale ten mały defekt nie umniejszył walorów
smakowych :)You can translate this
page with the translator on top of the
page of the left hand
side.