Sałatka2 duże bakłażany75 g łuskanych migdałów1 mały pęczek natki - listki pokroić na cienkie paseczkioliwa do wysmarowania blachysólDressing2 łyżki oliwy z oliweksok z 1 cytrynysól, pieprzDressingOliwę i sok z cytryny połączyć, doprawić solą i pieprze i odstawić.SałatkaBakłażany przekroić wzdłuż na pół i po stronie przecięcia posolić. Potem ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą, powierzchnią przecięcia do góry. Piec 20 min w 180 (termoobieg 160 ) we wcześniej nagrzanym piekarniku.Migdały przepołowić, zrumienić na suchej patelni, na średniej temp.Upieczone bakłażany obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do miseczki. Dodać natkę i migdały, zalać dressingiem, wymieszać. Chwilę odczekać i zacząć się zajadać.