Wykonanie
autor przepisu Viola
Ciasto300 g
kaszy manny15 g suchy
drożdży3 łyżki
oliwy z oliwek150 ml ciepłej
wodysólNadzienie50 g
wędliny - drobno pokrojonej60 g
sera żółtego - drobno pokrojonego3-4 gałązki
tymianku - drobno posiekany
mak do posypania
Drożdże rozpuścić w wodzie, zalać
kaszę, dodać
oliwę, osolić, wymieszać. Przełożyć na stolnicę, zagnieść ciasto, przykryć i odstawić na 20 min do wyrośnięcia. Po tym czasie ponownie zagnieść ciasto.NadziewamyJa swoje ciasto rozwałkowałam na długi pasek który posypałam
tymiankiem,
wędliną oraz
serem, zrolowałam, następnie zwinęłam . Górę muszelki posmarowałam
oliwą i posypałam
makiem.
Pieczemy 30 min w 200°C ( termoobieg 180°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku.
Mnie najbardziej smakowały kanapki z jeszcze ciepłym wypiekiem :)