Wykonanie
autor przepisu Viola
800 g dyni - bez skóry i pestek, pokroić w dużą kosykę2
jabłka - oczyścić, pokroić w dużą kostkę1
jabłko - pokroić w drobną kostkę - usmażyć bez dodatku tłuszczu200 g
sera feta2-3 łyżki
sezamu - uprażyć na suchej patelni2 łyżki
oleju arachidowego1 płaska łyżeczka suszonego
tymianku1/2 łyżeczki mielonej
kolendry (
przyprawa)1/2 łyżeczki świeżo startej
gałki muszkatołowej2 łyżeczki truvii lub innej substancji słodzacej500 ml gorącej
wodysólGałkę muszkatołową,
tymianek i mieloną
kolendrę połączyć w kubeczku. Pokrojoną
dynię i 2
jabłka przełożyć do żaroodpornego naczynia, domieszać przygotowaną mieszankę. Piec 20 minut w 190°C z termoobiegiem, we wcześniej nagrzanym piekarniku.
Dynię z
jabłkiem przełożyć do garnka, zalać
wodą i zagotować. Dodać
ser feta,truvię zmiksować. W razie potrzeby doprawić
solą. Zagotować.Zupę przelać na talerze,posypać uprażonym
sezamem, ułożyć usmażone
jabłka.
You can translate this
page with the translator on top of the
page on the left hand
side.