Na 6 porcjiGalaretka2 czubate łyżki żelatyny4 czerwone pomarańczesok z malin (opcjonalnie)250 ml soku z czerwonych pomarańczy250 g cukru200 ml szampanaKrem200 ml śmietany1 łyżka cukru waniliowegokilka kropel czerwonego barwnika do lukru (opcjonalnie)Pomarańcze obieramy, dzielimy na cząstki, zdejmujemy skórki, zachowujemy wydobywający się sok. Cząstki pomarańczy przekładamy do naczyń deserowych, wstawiamy do lodówki.Zachowany sok z pomarańczy mieszamy z sokiem pomarańczowym i cukrem, lekko podgrzewamy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody , dodać do soku, wymieszać. Do przestygniętego soku dolewamy szampana, mieszamy. Przygotowaną mieszanką zalewamy cząstki pomarańczy.Przykrywamy, wstawiamy na 5 godzin do lodówki.Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym( barwimy kilkoma kroplami barwnika).Tak przygotowanym kremem ozdabiamy nasze galaretki.TEN PRZEPIS BIERZE UDZIAŁ W :