Wykonanie

Składniki200ml puree z
fasoli (u mnie biała)3
jajka3 łyżki
mleka odtłuszczonego w proszku1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody1/8 łyżeczki
białego pieprzu1/3 łyżeczki
soli2 łyżeczki
koperku suszonegoPrzygotowanieSkładniki mieszamy ze sobą na gładką masę a następnie masą wypełniamy foremkę na muffinki. Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach. Najlepiej aby sobie ostygły w uchylonym piekarniku dlatego do pieczenia zabieramy się dziś a śniadanko wcinamy jutro ;)

To bardzo lekkie
pieczywo. Jest smaczne a do tego świeżo pachnie
koperkiem. Ja spałaszowałam dwie takie muffinki na dzisiejsze śniadanie. Resztę odłożyłam na kolejne dni, bo
pieczywo z
fasoli długo jest mięciutkie - nawet 3 dni! :)

SMACZNEGO SIOSTRY!