Wykonanie
Składniki
Makrela wędzona o wadze około 35 dkgKostka 250g
chudego sera białegoPół pęczka
natki pietruszkiZąbek
czosnkuSól i
pieprz do smakuPrzygotowanie
Ser przecieramy przez sito do miski.
Makrelę obieramy dokładnie z ości i dorzucamy do
sera. Szatkujemy
pietruszkę bez gałązek - tylko listki. Dodajemy
sól i
pieprz - tyle co lubimy i przeciskamy
czosnek przez praskę. Mieszamy łyżką lekko ugniatając całość tak aby wyszła z tego związana masa. GOTOWE.
Do
śniadaniówki naszego dziecka (bądź naszej własnej) wkładamy sporo pysznej pasty zawijając w folię aluminiową. Do kolejnej przegródki wrzucamy sucharki,
chrupkie pieczywko lub ulubioną bułeczkę pokrojoną w kromki. Dorzucamy też świeże warzywa. Pudełko zamykamy i zabieramy na przedpołudniowy spacer. Siadamy na ławce w lesie lub na skraju łąki na pniu, otwieramy pudełko i rozmyślając jemy pyszne, zdrowe śniadanie :)
Śniadanie w odcieniach bieli ;)
SMACZNEGO SIOSTRY!