Wykonanie
SkładnikiDwie
piersi z kurczaka150g
sera Camembert Rustque Niskotłuszczowego
Pieprz czarnySuszony
tymianekSólPrzygotowaniePiersi czyścimy i odcinamy
polędwiczki. Przecinamy na płaty - uzyskując 4 płaty
mięsa i solimy. Z jednej strony przyprawiamy
pieprzem a z drugiej
tymiankiem. Pozostawiamy w lodówce na noc. Następnego dnia nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Mięso przekładamy plasterkami
sera. Zawijamy ciasno w folię aluminiową i pieczemy 25 minut. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy
mięso do ostygnięcia.
Potem wstawiamy do lodówki.
Boczek gotowy :)
Dzięki własnej wilgotności i dzięki serowi
mięso jest soczyste. Moim zdaniem taki
boczek doskonale pasuje do świątecznego śniadania w pierwszy dzień świąt, tuż obok dietetycznej SAŁATKI i dietetycznego
CHLEBA !SMACZNEGO SIOSTRY!