ßßß Cookit - przepis na Śledzie bazyliowe

Śledzie bazyliowe

nazwa

Wykonanie

Śledzi w książce Małgorzata Caprari jest mnóstwo i teraz, które wybrać? słodkich Rafał raczej nie tyka, z ogórkiem dość pospolite, więc jakie? wybrałam te najbardziej niespotykane, słoneczne i pachnące bo jak sami dobrze wiecie przygotowanie domowego pesto bazyliowego należy do bardzo przyjemnych rzeczy bo: pięknie wygląda, pięknie pachnie, pięknie smakuje..ciekawe jak posmakują R. śledzie :)
Autor: Małgorzata Caprari
Kuchnia Domowa " Śledzie"
Składniki:
500g filetów śledziowych matias (użyłam matiasów w oleju )
duża garść świeżej bazylii
1 pikantna papryczka ( dałam 1/2 sztuki )
1 cytryna ( dałam 1/2 )
1 główka czosnku ( dałam 2 ząbki )
oliwa
Według przepisu wszystkie składniki są pokrojone i przełożone warstwami, ja zmiksowałam blenderem bazylię z oliwą, czosnkiem i papryczką i przełożyłam pokrojone filety śledziowe w słoju.
Śledzie powinny być przechowywane w lodówce i stać po zrobieniu około 24h
Smacznego :)
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2012/12/sledzie-bazyliowe.html