Wykonanie
Śledzi w książce Małgorzata Caprari jest mnóstwo i teraz, które wybrać? słodkich Rafał raczej nie tyka, z
ogórkiem dość pospolite, więc jakie? wybrałam te najbardziej niespotykane,
słoneczne i pachnące bo jak sami dobrze wiecie przygotowanie domowego pesto
bazyliowego należy do bardzo przyjemnych rzeczy bo: pięknie wygląda, pięknie pachnie, pięknie smakuje..ciekawe jak posmakują R.
śledzie :)
Autor: Małgorzata CaprariKuchnia Domowa "
Śledzie"Składniki:500g
filetów śledziowych matias (użyłam
matiasów w
oleju )duża garść świeżej
bazylii1 pikantna papryczka ( dałam 1/2 sztuki )1
cytryna ( dałam 1/2 )1 główka
czosnku ( dałam 2 ząbki )
oliwaWedług przepisu wszystkie składniki są pokrojone i przełożone warstwami, ja zmiksowałam blenderem
bazylię z
oliwą,
czosnkiem i papryczką i przełożyłam pokrojone
filety śledziowe w słoju.
Śledzie powinny być przechowywane w lodówce i stać po zrobieniu około 24hSmacznego :)