Niebo w gębie słuchajcie! co prawda dla ułatwienia polecam krewetki obrane chociaż obieranie ich na bieżąco ma swój urok! śniadanie extra! pierwsza klasa i nawet z łóżka nie chce się wychodzić:) a pogoda nas nie rozpieszcza, szkoda bardzo bo u mnie kilka dni wolnych od pracy:)) Miłego długiego Weekendu Wam życzę :)przepis własnySkładniki:250g świeżych, ugotowanych krewetek1 łyżka oliwy z oliwek2 ząbki czosnku drobno posiekane2 plastry cytryny podzielone na częścisól, pieprz, chili do smaku1/4 szklanki czerwonego winakilka plastrów szynki parmeńskiejDodatki:oliwa z oliwek + 3 zmiażdżone ząbki czosnku do polania grzanekcytryna do skropienia grzanekPrzygotowanie:Chleb polać oliwą z czosnkiem i cytryną, zapiec w piekarniku na złoty kolor.Krewetki wrzucić na gorący olej, doprawić solą, pieprzem i chili i smażyć około 4 minut z każdej strony. Dodać posiekany czosnek i dalej smażyć 2 minuty, następnie wlać wino i gotować do odparowania. Skropić cytryną.Na przygotowanych grzankach położyć po dwa plastry szynki parmeńskiej i dwie duże krewetki.Smacznego:)