ßßß
Makaron spaghetti Mamma Mia1kg pomidorów2 cebule3 ząbki czosnku1 łyżka kaparówgarść czarnych oliwekgarść świeżego oreganopęczek świeżej bazyliidrobno posiekana papryczka chiliświeżo starty parmezanMakaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Pomidory sparzyć, obrać skórkę i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić na drobno i podsmażyć na oleju z oliwek, dodać czosnek oraz pokrojone pomidory, które dalej smażyć bez przykrycia do zredukowania płynu. Gdy nasze pomidory nabiorą konsystencji sosu, dodajemy drobno pokrojone kapary,chili, oregano i bazylię pozostawiając odrobinę do dekoracji wierzchu. Ścieramy na tarce parmezan, ugotowany makaron dodajemy do sosu i mieszając podgrzewamy. Przekładamy na talerze, posypujemy parmezanem i dodajemy czarne oliwki + resztę ziół.Smacznego:)