Wykonanie
Kolejny raz danie łatwe, szybkie i przepyszne ;)
Składniki-
makaron spaghetti- 1 duża
cebula- 1 puszka
pomidorów- 1 puszka
tuńczyka w oleju w kawałkach- pół słoika czarnych
oliwek- pół słoiczka
kaparów- 2 ząbki
czosnku-
oliwa z oliwek-
przyprawy:
sól,
pieprz,
oregano,
bazylia- tarty
parmezan do posypania- do dekoracji: liście świeżej
bazyliiPrzygotowanie
Cebulę pokroić w kosteczkę,
czosnek posiekać i zeszklić na
oliwie z oliwek. Dodać
tuńczyka z puszki, a po 3 minutach
pomidory. Dodać
przyprawy:
sól,
pieprz,
bazylię i
oregano. Gotować przez około 15 minut, do czasu aż sos będzie gęsty, a
pomidory rozdrobnione. Dodać
kapary i
oliwki, wymieszać i zdjąć z ognia. Podać z
makaronem ugotowanym al dente, posypać startym
parmezanem i udekorować świeżą
bazylią. Smacznego!