Wykonanie
W mojej kuchni jablek ciag dalszy- tym razem na wytrwnie i obiadowo.
Moze byc tez na kolacje. Prosto i smacznie.
Dla 4 osob:4 kawalki surowej
bialej kielbasy2 lyzki
masla3
jablkasuszony
majeranek (ilosc- wedle uznania)
Kielbase oplukac, osuszyc, obsmazyc na rumiano z kazdej strony na
masle. Ponakluwac, aby wyplynal nadmiar tluszczu i plynu. Przelozyc do zaroodpornego naczynia. (Pieklam w dwoch naczyniach po 2
kielbaski w kazdym)
Jablka umyc, pokroic w cwiartki, wykroic gniazda nasienne, a nastepnie pokroic w osemki, podsmazyc na pozostalym tluszczu.
Jablkami oblozyc
kielbase, posypac
majerankiem. Piec w temperaturze 190°C ok. 15 minut.Przepis z: "Przyjaciolki" nr 21/2012