ßßß Cookit - przepis na Sznycel saute z indyka i sos grzybowy

Sznycel saute z indyka i sos grzybowy

nazwa

Wykonanie

Sezon na grzyby w pelni. A to danie najlatwiejsze na swiecie. Sznyce nalezy jedynie rozbic tluczkiem, posolic, popieprzyc i usmazyc na oleju.
400 g grzybow przebieramy, oczyszczamy, kroimy w paski. Poza sezonem swietne sa grzyby suszone, ktore nalezy uprzednio namoczyc, nastepnie odlac wode.
1 cebule i 1 szalotke pokroic w talarki, podsmazyc na lyzce masla na rumiano. Wrzucic grzyby i poczekac az zmiekna. Posolic i popierzyc (pierzu mozna nie zalowac!). Dodac 200 ml creme fraiche, wymieszac, sos zagotowac.
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2010/09/Sznycel-saute-z-indyka-i-sos-grzybowy.html