ßßß
Na 12 sztuk375 g maki150 g cukruszczypta soli300 g truskawek200 g twarozku6 lyzek + 250 ml mleka6 lyzek oleju1 paczka cukru waniliowego1 paczka proszku do pieczenia60 g masla1 opakowanie budyniu waniliowego na 250 ml mlekaZagniesc 75 g maki, 75 g cukru, sol i maslo na kruszonke. Truskawki oczyscic, umyc, pokroic na polowki. Wymieszac twarozek, 6 lyzek mleka, 6 lyzek oleju, cukier waniliowy i 75 g cukru. Dodac 300 g maki wymieszanej z proszkiem ndo pieczenia. Zagniesc ciasto. Uformulowac z niego 12 plaskich plackow. Ulozyc na 2 blachach do pieczenia wylozonych pergaminem.Zagotowac budyn z 250 ml mleka. Wystudzic, nastepnie ubijac mikserem przez ok. minute. Budyn rozsmarowac na bulkach, poukladac polowki truskawek i posypac kruszonka. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 °C ok. 20 minut.Przepis z "Laura Backen" 1/2009