ßßß Cookit - przepis na Bulki z truskawkami i budyniem

Bulki z truskawkami i budyniem

nazwa

Wykonanie

I z kruszonka nalezaloby dopisac, lecz kruszonka po prostu mi nie wyszla. Mocno sie rozciapciala, podejrzewam, ze za sprawa margaryny zamiast masla. Nauczka na przyszlosc: do dobrej kruszonki trzeba wziac maslo. Smaczne, choc wygladaja, niestety, tak sobie... Poprawie sie ;)
Na 12 sztuk
375 g maki
150 g cukru
szczypta soli
300 g truskawek
200 g twarozku
6 lyzek + 250 ml mleka
6 lyzek oleju
1 paczka cukru waniliowego
1 paczka proszku do pieczenia
60 g masla
1 opakowanie budyniu waniliowego na 250 ml mleka
Zagniesc 75 g maki, 75 g cukru, sol i maslo na kruszonke. Truskawki oczyscic, umyc, pokroic na polowki. Wymieszac twarozek, 6 lyzek mleka, 6 lyzek oleju, cukier waniliowy i 75 g cukru. Dodac 300 g maki wymieszanej z proszkiem ndo pieczenia. Zagniesc ciasto. Uformulowac z niego 12 plaskich plackow. Ulozyc na 2 blachach do pieczenia wylozonych pergaminem.
Zagotowac budyn z 250 ml mleka. Wystudzic, nastepnie ubijac mikserem przez ok. minute. Budyn rozsmarowac na bulkach, poukladac polowki truskawek i posypac kruszonka. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 °C ok. 20 minut.
Przepis z "Laura Backen" 1/2009
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2011/07/Bulki-z-truskawkami-i-budyniem.html