ßßß
(W tle zdjecia tez pelno roznych sezonowych "dobrosci" :) )Na 12 sztuk250 g maki2 lyzki ciemnego kakao1/2 opakowania proszku do pieczenia (Ok. 2 lyzeczki)szczypta soli125 g cukru2 jajka75 ml oleju150 g jogurtu naturalnego50 ml lemoniady cytrynowejskorka otarta z 1 cytryny200 g czeresni (waga po wypestkowaniu)Skladniki sypkie (maka, kakao, sol, proszek do pieczenia i cukier) wymieszac w misce. W drugiej misce wymieszac skladniki mokre (jajka, olej, jogurt, skorka z cytryny i 50 ml lemoniady cytrynowej). Obie czesci szybko polaczyc, nie meiszac zbyt dlugo, dodac obsypane maka wypestkowane czeresnie i nakladac lyzka ciasto do foremek muffinowych. Piec w uprzednio nagrzanym piekarnikuw temperaturze 175°C (z termoobiegiem- 150°C9 ok. 25-30 minut.Przepis na podstawie przepisu z "150 Rezepte" nr 02/2012O! A tu juz jeden muffinek amatora znalazl :)