ßßß Cookit - przepis na Pierog z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym

Pierog z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym

nazwa

Wykonanie

Powiedzmy, ze to pierog... Nadziewany placek? Koperta? Pieroga tez mozna uformowac. Mnie wyszlo cos takiego:
Niewazny ksztalt, wazne, ze smakowalo ;)
Dla 4 osob:
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 jajka
400 g pieczarek
1 cebula
sol, pieprz
4 plastry szynki gotowanej
olej do smazenia
Cebule pposiekac i zeszklic na oleju. Pieczarki posiekac w plasterki. Pieczarki wymiszac z cebula, dodac jajka i doprawic do smaku pieprzem i sola. Ciasto francuskie rozwinac, ulozyc plastry szynki, a na nich nadzienie pieczarkowe. Ciasto zalepic (Tak, jak wma sie uda ;) ) Trzeb amocno zlepic brzegi, aby ciasto nie otworzylos ie w czasie peiczenia, bo wtedy wycieknie nadzienie. Piec w uprzednio nagraznym piekarnkiu w temperaturze 220°C ok. 20 minut. Podawac z zielona salata.
Przepis uczestniczy w akcji:
i
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2013/04/Pierog-z-ciasta-francuskiego-z-nadzieniem.html