Wykonanie
Powiedzmy, ze to pierog... Nadziewany placek? Koperta? Pieroga tez mozna uformowac. Mnie wyszlo cos takiego:
Niewazny ksztalt, wazne, ze smakowalo ;)Dla 4 osob:1 opakowanie
ciasta francuskiego2
jajka400 g
pieczarek1
cebulasol,
pieprz4 plastry
szynki gotowanejolej do smazenia
Cebule pposiekac i zeszklic na
oleju.
Pieczarki posiekac w plasterki.
Pieczarki wymiszac z
cebula, dodac
jajka i doprawic do smaku
pieprzem i
sola.
Ciasto francuskie rozwinac, ulozyc plastry
szynki, a na nich nadzienie
pieczarkowe. Ciasto zalepic (Tak, jak wma sie uda ;) ) Trzeb amocno zlepic brzegi, aby ciasto nie otworzylos ie w czasie peiczenia, bo wtedy wycieknie nadzienie. Piec w uprzednio nagraznym piekarnkiu w temperaturze 220°C ok. 20 minut. Podawac z
zielona salata.
Przepis uczestniczy w akcji:i