ßßß Cookit - przepis na Od kuchni..Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami i cebulą

Od kuchni..Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami i cebulą

nazwa

Wykonanie

Zakręcone sakiewki to pyszna przystawka. Ciasto francuskie jest delikatne i dlatego tak świetnie smakuje, obojętnie czy na słodko czy na słono. Moja propozycja z pieczarkami i cebulą to przepis szybki i bardzo smaczny. Bardzo lubię je jeść i do tego popijać gorący czerwony barszcz.
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego light(38 x 24 cm zawiera 30 % mniej tłuszczu)
1 duża cebula
300 g pieczarek
sól i pieprz
olej do smażenia
Wykonanie
Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju, pieczarki pokroiłam w plasterki i poddusiłam na patelni z solą i pieprzem, kiedy pieczarki zmiękły dodałam do nich zeszkloną cebulę, doprawiłam wszystko do smaku. Ciasto francuskie rozmroziłam. Po rozłożeniu wycięłam 20 kwadratów. Na każdy kwadrat ciasta nałożyłam łyżeczkę farszu z cebuli i pieczarek i zawinęłam brzegi zakręcając sakiewkę. Wszystko ułożyłam na płaskiej foremce, wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam w piekarniku w temperaturze 160 stopni, ok . 20 mi nut.
opracowała Edyta
Źródło:http://zafascynowane.blogspot.com/2013/04/od-kuchnisakiewki-z-ciasta-francuskiego.html