Wykonanie
Rodzajow nadzien do nalesnikow jest tyyyle... i jeszcze wiecej. Tym razem zapraszam do sprobowania nadzienia nieco wloskiego z
serem mozzarella i
bazylia. No i oczywiscie z tytulowymi
pieczarkami i
pomidorami :)Dla 4 osob:Przepis na ciasto nalesnikowe podawalam tutaj: http://zkartoflanegopola.blox.pl/2010/10/Jablka-w-ciescie-nalesnikowym.htmlA oto przepis na nadzienie:1
cebula2 lyzki
masla150 g
pieczarek150 g
mozzarelli4 lyzki
smietany50 ml
przecieru pomidorowegosol,
pieprz,
bazyliaCebule obrac, posiekac, usmazyc na
masle. (Kto lubi
moze dodac
czosnek).
Pieczarki oczyscic pokroic w talarki, dodac do
cebuli, udusic do miekkosci. Dodac starta na tarce
mozzarelle,
smietane i przecier. Doprawic do smaku
sola,
pieprzem i
bazylia. Mase rozsmarowac na nalesnikach.
Nalesniki zawinac w rulony, ulozyc w naczyniu zaroodpornym, zapiekac w piekarniku w temperaturze 180°C ok 10 minut.