ßßß
Dla 4 osob:Steki:2 kromki chleba tostowego3 lyzeczki kolorowego pieprzusol25 g masla4 rumsztyki po 220 g2-3 lyzki olejuKnedle:4 suche bulki typu kajzerka4 jajkaok. 4 lyzek makisolBulki pokruszyc. Z jajek i maki zrobic ciasto nalesnikowe i wymieszac z pokruszonymi bulkami. Uformulowac kule zwilzajac lekko rece woda. Odstwic na kilka minut- kule napecznieja. W duzym garnku zagotowac wode. Do wrzacej wody wkladac knedle. Gotowac ok. 20 minut co jakic czas przewraca knedle na druga strone.Chleb i kolorowy pieprz rozetrzec w mozdzierzu. Usmazyc na chrupko na masle. Mieso umyc, osuszyc, usmazyc na goracym oleju z kazdej strony po 2 minuty. Posolic, wlozyc do nagrzanego od 175°C (z termoobiegiem 150°C) piekarnika. Na wierzchu rumszytkow polozyc chlebowa posypke. Piec ok. 6 minut.Ukladac na talerzach polewajac sosem.Przepis na sos innym razem ;)