Po krótkich wakacjach powracam w wegetariańskim stylu.Jednogarnkowy misz masz. Króluje cukinia . Dogrywają pomidory . Strasznie mało kalorii przy bardzo udanej kombinacji smakowej. Może być zarówno dodatkiem jak i głównym daniem na wakacyjną obiado i kolację.Składniki (na 4 porcje):2 pomidory2 cukinie1 cebula1 papryka3 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżki oliwy z oliwektymianekzioła prowansalskiesól, pieprzUmyj warzywa. Pomidory i paprykę pokrój w kostkę, cukinię w półplasterki, cebulę w kosteczkę. Cebulę zeszklij w rondelku na oliwie, następnie dodaj paprykę i cukinię oraz odrobinę wody i duś warzywa pod przykryciem. Gdy zmiękną, dodaj pomidory, koncentrat i przypraw danie wedłig uznania. Trzymaj na ogniu jeszcze chwilę.Wartość Kaloryczna 135 kcal (1 porcja)Białko 4,1 gWęglowodany 19 gTłuszcz 5 , 9 g