Wykonanie
Wiosennie, studencko i po kieszeni. Im szybciej tym lepiej. Ale pysznie też musi być.Zanim sama zaczęłam studiować to od mojej starszej siostry ciągle wysłuchiwałam o makaronach na 1000 sposobów
między zajęciami pichconych i zajadanych.I tak tu właśnie jest. Ze
szpinakiem, z
jogurtem i
czosnkiem coby podkręcić smaki.
Składniki (na 2 porcje):120 g
makaronu (u mnie świderki)250 g
mrożonego szpinaku2 ząbki
czosnkukubek
jogurtu naturalnego 15 0 g
pieprzMakaron ugotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
Jogurt wymieszaj z
pieprzem i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem. Odstaw do lodówki.
Szpinak rozmroź podgrzewając go w garnku pod przykryciem, z dodatkiem
wody. Ugotowany i odcedzony
makaron wrzuć do rozmrożonego
szpinaku, następnie dodaj
jogurt, wymieszaj wszystko i zdejmij z ognia. Gotowe.Wartość Kaloryczna 290 kcal (1 porcja)
Białko 14 gWęglowodany 53 gTłuszcz 2 , 5 g