ßßß
Najprostszy mus czekoladowy. Chyba nic prostszego nie da sie wymyślić ;-). Bez dodatku jajek, masła, do wykonania w 2 minuty. Czekoladę gorzką możecie zastąpić swoją ulubioną mleczną lub białą (wtedy trzeba pominąć cukier puder). Polecam z czereśniami (nie miałam serca robić z nich ciasta ;-).Składniki na 4 porcje:300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej100 g gorzkiej czekolady1 łyżka cukru pudruCzekoladę roztopić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Dodawać strumieniem lekko przestudzoną czekoladę, w tym samym czasie miksując ją z kremówką.Rozłożyć między szklanki, ozdobić czereśniami z dodatkiem bitej śmietany (niekoniecznie).Smacznego :-).