Wykonanie
Jedno z najfajniejszych
smakowo połączeń, jakie można sobie wymarzyć...
Gorzka czekolada, waniliowa
bita śmietana i
mięta...Przepyszne, przepyszne... I jakież proste i tanie....Składniki: (10 babeczek)- 1 i 1/2 tabliczki
gorzkiej czekolady- 150 ml
śmietany 30%- 1 łyżka
cukru pudru- ziarenka z 1/2
laski waniliiWykonanie:
Czekoladę rozpuszczamy z kąpieli
wodnej.Do robienia babeczek używamy papierowych papilotów do muffinek.Wnętrze każdego z papilotów, przy użyciu pędzelka, dokładnie pokrywamy cieniutką warstwą roztopionej
czekolady. Następnie wstawiamy je do lodówki i czekamy, aż
czekolada zastygnie. Czynność powtarzamy 4-5
razy, do uzyskania dość grubej warstwy
czekolady.Kiedy ostatnia warstwa dobrze się zetnie delikatnie zdejmujemy papiloty. Babeczki zostawiamy w lodówce.Do miseczki przelewamy
śmietanę i dodajemy do niej ziarenka
wanilii oraz
cukier puder. Ubijamy.Do babeczek wkładamy po łyżce
bitej śmietany. Ozdabiamy listkami
mięty.Gotowe. Smacznego.