Wykonanie
Napój z
arbuza polecany na upały, nazwą nawiązujący do słynnej lemoniady. Do natychmiastowego spożycia po wykonaniu. Smakuje i dzieciom, i dorosłym. Polecam!A w kolejnym wpisie - przepis na pyszne
grahamki ! Już teraz zaopatrzcie się w
mąkę graham, bo będziecie chcieli je upiec ;-).Składniki:
arbuz, bez skóry i odpestkowany (w takiej ilości, jaka Wam się zmieści do miksera)kilka listków
mięty w wersji dla dzieci - z lemoniadą w wersji dla dorosłych - z Prosecco (
wino musujące z
winogron) lub z
szampanemArbuza zmiksować na puree z listkami
mięty. Przelać do dzbanka i dobrze schłodzić.Dla dzieci podawać nalewając na wierzch lemoniadę, dla dorosłych - ze schłodzonym Prosecco (warto również dodać trochę wyciśnietej
limonki, dla smaku).Smacznego :-).