Wykonanie
Lody w zamrażarce się mrożą, a Walia od rana płacze deszczem ... To nic, w domu chętnych na
lody nie brakuje, tylko trzeba im wydzielać, bo najchętniej zjedliby zamiast obiadu ;). Nie jestem aż taką fanką
kokosu, by powiedzieć, że są wspaniałe.
Powiem tak - są wspaniałe, jak ktoś kocha
kokosy - są naprawdę intensywnie
kokosowe i mają rewelacyjną konsystencję jak na
lody bez dodatku
jajek. Dla kokosożerców i kokosomaniaków!Składniki:400 ml
mleka kokosowego (1 puszka)400 ml
śmietany kremówki1 szklanka
cukru100 g
wiórków kokosowych2 łyżki
likieru kokosowego lub ekstraktu z
waniliiWszystkie składniki oprócz
likieru podgrzewać, aż do rozpuszczenia się
cukru, nie doprowadzić do zagotowania, zdjąć z palnika. Na końcu wmieszać
likier kokosowy. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.Po tym czasie mieszaninę umieścić w maszynie do
lodów i dalej postępować według jej instrukcji.Smacznego :)