Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 2 sztuk
papryka różnokolorowa 3 sztuk
zioła mieszane 1 pęczek
oliwa 0,25 szklanek
makaron świderki 400 gramów
ser feta 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
cukinie pokroić w małą kostkę. Oczyszczona
paprykę też pokroić w małą kostkę. Oczyszczona
cebulę drobno posiekać. Opłukane, osaczone
zioła posiekać drobniutko. Wszystkie składniki wymieszać z
oliwą, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Ugotować
makaron wg przepisu na opakowaniu. Osączony, gorący wymieszać z sosem warzywnym. Każdą porcję posypać pokruszoną
fetą. Udekorować listkami
bazylii.Uwagi:
Zioła mieszane:
bazylia,
tymianek,
mięta.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: