Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
woda 0,5 szklanek
jajka 1 sztuk
Kaszanka 1 kilogramów
masło 0,5 kostek
cebula 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Obrane krupnioki obsmażyć na
maśle razem z oczyszczoną posiekana
cebulą, doprawić
solą oraz
pieprzem.Z
mąki,
jajka oraz
wody zagnieść elastyczne ciasto pierogowe. Z rozwałkowanego ciasta wyciąć krążki. Na środek każdego nakładać nadzienie, brzegi zwilżać
wodą i sklejać. Wkładać do osolonego wrzątku i gotować 2 minuty, od czasu, aż
woda ponownie zawrze. Podawać ze skwarkami i
cebulką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: