Składniki4 porcje100 g białej czekolady1 duże jajko3 łyżki drobnego cukru125 ml śmietanki kremowej 30% - bardzo zimnejoraz:maliny (świeże lub mrożone)likier kokosowyMalibu (opcjonalnie)kakaoPrzygotowanieDo pucharków lub kieliszków włożyć po kilka malin, polać likierem (opcjonalnie). Czekoladę roztopić nie podgrzewając jej zbyt mocno. Ubić białko na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawć cukier cały czas ubijając, aż piana będzie idealnie sztywna. Ubijać jeszcze przez minutę aż piana będzie błyszcząca i gęsta.Roztopioną czekoladę (trochę przestudzoną) wymieszać z 3 łyżkami śmietanki kremowej, a następnie energicznie wymieszać z żółtkiem.Dodać połowę ubitego białka i delikatnie wymieszać, następnie połączyć z resztą białka.Resztę śmietanki kremowej ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać łyżką z czekoladową masą. Wyłożyć na maliny i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać grubą warstwą kakao. Można też udekorować świeżymi malinami.