ßßß
Cookit - przepis na Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską, winogronami i tartym parmezanem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską, winogronami i tartym parmezanem
Składniki
Sałata
Szynka parmeńska
Orzech włoski
Winogrona
Parmezan
Pieprz czarny
Miód
Sos winegret
Wykonanie
Składniki2 porcje1 dojrzała i soczysta
gruszka
, cienko pokrojona, bez gniazd nasiennychkilka poszarpanych liści
sałaty
4 cieniutkie plasterki paczkowanej
szynki parmeńskiej
, pokrojonej w kawałki2 łyżki
orzechów włoskich
, posiekanych i zrumienionych na suchej patelnigarść białych
winogron
bezpestkowych, pokrojonych na połówki2 - 3 łyżki tartego
Parmezanu
(najlepiej w wiórkach)świeżo zmielony
czarny pieprz
oraz:
Miodowy
sos winegret
i grzankiPrzygotowaniePrzygotować
miodowy
sos winegret
zgodnie z przepisem.
Gruszkę
ułożyć na półmisku na sałacie, przykryć kawałkami
szynki parmeńskiej
, posypać zrumienionymi
orzechami
oraz połówkami
winogron
. Posypać wiórkami
Parmezanu
oraz świeżo zmielonym
czarnym pieprzem
. Przed podaniem polać
winegretem
. Podawać z grzankami na przystawkę.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/gruszki/carpaccio_z_gruszki/przepis.html
Przepisy powiązane
Szparagi z szynką parmeńską i parmezanem
Sałatka z truskawkami i kozim serem
Zielona sałatka z serem pleśniowym
Miód z orzechami
OWOCOWY DESER czyli „Greckie inspiracje” cz. 4
Składniki powiązane (0)