Składniki2 porcje:2 szklanki rukoli1/4 owocugranatu200 g sera koziego w roladce (np. takiego)3 łyżki oliwy z oliwek4 łyżki płatków migdałów6 łyżek żurawiny ze słoiczka2 łyżki octu balsamicznegosól i pieprz (np. zmielony kolorowy)PrzygotowanieRukolę opłukać, osuszyć i ułożyć z boku talerza. Dodać wyłuskane* ziarenka granatu. Połowę żurawiny wymieszać z octem balsamicznym, rozsmarować na talerzu, to samo zrobić z resztą żurawiny.Serek kozi pokroić na około 1,5 cm plasterki. Maczać w oliwie a następnie obłożyć z dwóch stron płatkami migdałów. Obsmażyć na patelni z dwóch stron na lekko złoty kolor, po około minucie z każdej strony.Ser wyłożyć na talerze. Rukolę doprawić solą, pieprzem i opcjonalnie skropić oliwą.Wskazówki* jak wyłuskać ziarenka z granatu: najpierw przyciąć górną i dolną część owocu (grubą skórkę), następnie pokroić owoc na 4 ćwiartki (jak jabłko). Z takich cząstek ziarenka już łatwo jest wyłuskać.