05 4 .8admin4 . 8 / 5 starsWpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 4 . 8(5 głosów)4 . 8Sałatka z bobem, miętą i cytrynąSkładniki2 porcje2 szklanki ugotowanego i obranego bobusok z 1/2 cytryny1 ząbek czosnku1/2 szklanki listków świeżej miętysól i świeżo zmielony czarny pieprz3 łyżki oliwy extra vergineopcjonalnie : garść rukoli, ser feta lub ricottaPrzygotowanieUgotowany i obrany bób skropić sokiem z cytryny. Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę, posolić i wymieszać z bobem. Dodać posiekaną miętę, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Polać oliwą i schłodzić w lodówce. Można wymieszać z rukolą i posypać pokruszoną fetą lub ricottą.