ßßß Cookit - przepis na Chłodnik arbuzowo - truskawkowy

Chłodnik arbuzowo - truskawkowy

nazwa

Wykonanie

Wpis na blogu
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!
Oceń przepis aby doradzić innym!
Brak głosów
0
0
admin
Chłodnik arbuzowo - truskawkowy
z miętą i imbirem
Arbuza i truskawki warto schłodzić w lodówce, wówczas chłodnik będzie odpowiednio zimny od razu po przygotowaniu.
Składniki
2 porcje
450 g miąższu arbuza (bez pestek)
150 g truskawek (opłukanych, bez szypułek)
sok z 1/2 cytryny lub z 1 limonki
1 czubata łyżka posiekanej świeżej mięty
1 łyżeczka świeżego, drobno startego imbiru
Do podania (opcjonalnie):
ser feta, grzanki, posiekane pistacje
Przygotowanie
Arbuza, truskawki, sok z cytryny lub limonki, miętę i imbir włożyć do pojemnika blendera i krótko zmiksować na najmniejszych obrotach lub rozdrobnić za pomocą funkcji "pulsacyjnej" - tak aby pozostawić drobne kawałeczki arbuza i truskawek. Jeśli chcemy, możemy też zmiksować chłodnik na gładki mus. Wstawić do lodówki. Podawać z serem feta, grzankami i pistacjami.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/arbuz/chlodnik_z_arbuza_truskawek/przepis.html