Wykonanie
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0
0adminChłodnik
arbuzowo -
truskawkowyz
miętą i
imbiremArbuza i
truskawki warto schłodzić w lodówce, wówczas chłodnik będzie odpowiednio zimny od razu po przygotowaniu.Składniki2 porcje450 g miąższu
arbuza (bez pestek)150 g
truskawek (opłukanych, bez szypułek)sok z 1/2
cytryny lub z 1
limonki1 czubata łyżka posiekanej świeżej
mięty1 łyżeczka świeżego, drobno startego
imbiruDo podania (opcjonalnie):
ser feta, grzanki, posiekane
pistacjePrzygotowanie
Arbuza,
truskawki,
sok z cytryny lub
limonki,
miętę i
imbir włożyć do pojemnika blendera i krótko zmiksować na najmniejszych obrotach lub rozdrobnić za pomocą funkcji "pulsacyjnej" - tak aby pozostawić drobne kawałeczki
arbuza i
truskawek. Jeśli chcemy, możemy też zmiksować chłodnik na gładki mus. Wstawić do lodówki. Podawać z
serem feta, grzankami i
pistacjami.