Wykonanie
Dzień dobry!Tak jak już Wam pisałyśmy
truskawki jemy na każdy posiłek, dzień w dzień i wcale nam się nie nudzą! Na ryneczku kupujemy nadal świeże i piękne za jedyne 2,5 zł za kilogram. Widzimy, że u Was w kuchni też królują
truskawki, więc ważne, abyście wiedzieli, co jecie - prawdziwą bombę zdrowia! Ta czerwona, niepozorna truskaweczka posiada więcej witaminy C niż
cytryna! A dodatkowo witaminy z grupy B, PP, wapń, fosfor itp.Zdrowy jest nawet napar z ich liści (dla anemików i nie tylko)!Zapytacie - jak jeść
truskawki na obiad? Otóż w baaardzo prostej zupie pełnej lata, słońca i witamin. Prezentujemy Wam fantastyczny przepis na chłodnik z
truskawek i
arbuza. Zaufajcie nam, jest tak słodki i pyszny, że nie musicie dodawać do niej nawet grama
cukru! Zasmakuje nawet dzieciakom i przeciwnikom zup :)
Porcja dla 3 osóbSkładniki:
truskawki 300g
arbuz 500gkilka listków świeżej
miętygarść
płatków migdałowychjogurt naturalny 3łyżkiwyciśnięty sok z połowy
limonkistarty
imbir 0,5 łyżeczkiBlenderujemy
truskawki,
arbuza,
sok z limonki i posiekaną
miętę. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Przed spożyciem możemy dodać
jogurt naturalny,
płatki migdałowe i
kardamon. Smacznego! :)
Trzy Apetyczne