ßßß
Cookit - przepis na Tatar z tuńczyka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Tatar z tuńczyka
Składniki
Tuńczyk świeży
Ryż
Sos sojowy
Sok z limonki
Ocet ryżowy
Imbir
Chrzan
Rukola
Kiełki
Kawior
Pomarańcza
Wykonanie
Składniki60 g
świeżego tuńczyka
ryż
jak do sushi2 łyżeczki
sosu sojowego
+ do podania1 łyżeczka
soku z limonki
lub
octu ryżowego
kawior
(najlepiej zielony - wasabi, ewentualnie
pomarańczowy
)marynowany
imbir
chrzan
wasabi
rukola
lub
kiełki
Przygotowanie
Tuńczyka
drobno posiekać nożem. Skropić
sosem sojowym
i
sokiem z limonki
. Wymieszać.Do obręczy włożyć
ryż
, uklepać, przykryć warstwą posiekanego i doprawionego
tuńczyka
, a następnie warstwą
kawioru
.Zdjąć obręcz. Dodać marynowany
imbir
,
chrzan
wasabi, udekorować
rukolą
i podawać z
sosem sojowym
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_orientu/tatar_z_tunczyka/przepis.html
Przepisy powiązane
Domowe sushi
Carpaccio z tuńczyka
Newellowe sushi bez glutenu i laktozy!
sushi nigiri
Orientalne skrzydełka duszone w coli
Składniki powiązane (0)