Wykonanie
Skrzydełka duszone w coli, warto spróbować bo smak jest naprawdę ciekawy.Przepis ten pochodzi z gazety Moje gotowanie z najnowszego numeru.
Składniki ( dla dwóch osób)6-8 skrzydełek1/2 szklanki
sosu sojowego2 łyżki
octu ryżowegołyżka startego
imbiru2 łyżeczki
chilipieprz1/2 l coca-coli2
torebki ryżuPrzygotowanie:Skrzydełka myję, osuszam.Do naczynia wlewam
sos sojowy,
ocet,
imbir, dodaję
chili i
pieprz, wkładam skrzydełka, dobrze mieszam, wkładam do lodówki na 1 godzinę.Na patelni rozgrzewam lej, wrzucam skrzydełka wraz z marynatą i podsmażam z każdej strony.Dodaję colę i duszę 40 minut pod przykryciem. Następnie zwiększam ognień i czekam jak sos zgęstnieje.
Ryż gotuje.Nakładam skrzydełka, obok
ryż i polewam wszystko sosem.Smacznego :)
Przepis pochodzi z gazety Moje gotowanie wyd. sierpień 2012.