Wykonanie
SkładnikiBrownie:200 g
masła200 g
cukru pudru3
jajka200 g ciemnej
czekolady110 g
mąkiMasa serowa:500 g zmielonego
twarogu100 g
cukru pudru2
jajka1 łyżeczka
aromatu waniliowego4 łyżki
cukru pudruPrzygotowanie
Masło utrzeć z
cukrem pudrem. Dodawać kolejno
jajka, dokładnie miksując przed dodaniem kolejnego. Wlać rozpuszczoną i ostudzoną
czekoladę, ciągle miksując. Wymieszać dokładnie z przesianą
mąką.Połowę ciasta wyłożyć do formy, o średnicy minimum 25 cm, wysmarowanej
masłem i wyłożonej papierem do pieczenia.W drugiej misce zmiksować
twaróg z
cukrem pudrem, następnie miksując na małych obrotach dodawać
jajka i aromat. Wyłożyć na masę
czekoladową, a na wierzch resztę masy czekoladowej.Piec przez ok. 50 - 60 minut, w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Studzić stopniowo otwierając piekarnik. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.