Wykonanie
Składniki na muffinki:225g
masła225g
cukru pudru4 średnie
jaja225g
mąki1 łyżeczka
aromatu waniliowego55g posiekanej
białej czekoladySkładniki na krem:150g
białej czekolady250g
cukru pudru80g
masła25ml
mlekaNagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Umieszczamy papilotki w formie do muffinek. Miksujemy
masło z
cukrem do uzyskania gładniej konsystencji. Dodajemy po jednym
jajku na przemian z
mąką dobrze ubijając po każdej porcji. Masa musi być gładka i puszysta. Na koniec wlewamy
aromat waniliowy. Wsypujemy
czekoladę i delikatnie mieszamy łyżką. Umieszczamy ciasto w papilotkach i pieczemy 20 min. Po upieczeniu zostawiamy muffiny w formie na parę minut po czym wyciągamy aby dobrze wystygły.Roztapiamy
czekoladę na parze i zostawiamy by ostygła, ale nadal została w płynnej formie. Ubijamy
masło z
cukrem, następnie dodajemy
mleko,
czekoladę i ubijamy, aż masa będzie gładka.Umieszczamy krem na zimnych muffinkach rękawem cukierniczym lub łyżką - dekoracja dowolna :)