Na święta musi być sernik. W tym roku będzie to wersja bez spodu za to z kokosowąbezą. Sernik jest z tych lekkich, wychodzi puszysty i da się go zjeść całkiem sporo. Chociaż, nie wiem czy to akurat jest zaleta:)Składniki:1 kg sera (zmielony trzykrotnie)8 dag mąki pszennej8 dag cukru pudru8 dag mleka w proszku6 jajek20 dag cukru do piany3/4 litra śmietany 22%200 g wiórek kokosowychSer utrzeć mikserem stopniowo z żółtkami i cukrem pudrem. Miksując dodawać śmietanę, mąkę, mleko w proszku. Lekko wymieszać. Białka ubić na sztywno pod koniec dodać cukier i wiórki. Wymieszać i rozprowadzić na wierzchu sera. Wstawić do nagrzanego piekarnik i piec około 1 h. Jest to porcja na dużą blachę z wysokimi brzegami.Smacznego:)