Wykonanie
Żeby dzisiejszy wpis nie wzbudził kontrowersji proszę potraktować go jako deser a nie lekarstwo:)Wiem, że wysoka temperatura jest zabójcza dla leczniczych właściwości
miodu jednak czasami zdarza się tak, że człowiek potrzebuje czegoś słodkiego a w domu akurat świecą pustki. W takiej sytuacji doskonałym rozwiązaniem jest domowy
kisiel. Oryginalny smak, szybkość wykonania to argumenty za tym, żeby go przyrządzić. I nawet jeśli w wysokiej temperaturze wszystkie wartościowe składniki
miodu ulegną zniszczeniu potrzeba na słodkie zostanie zaspokojona.
ŹródłoSkładniki2 szklanki
wody,100g
miodu,skórka otarta z 2/3
cytryny,sok wyciśnięty z ½
cytryny,4
goździki (pominęłam)1 czubata łyżka
mąki ziemniaczanejZagotować
wodę wraz z
miodem, skórką i
sokiem z cytryny oraz
goździkami.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w odrobinie zimnej
wody i mieszając, wlać do
wody z
miodem. Gotować chwilę, aż zgęstnieje. Podawać na ciepło.Smacznego:)