Wykonanie
Na widok tego
makaronu dostałam ślinotoku. Jest to bardzo proste danie , z pospolitych bym powiedziała składników, a smakuje wybornie.
Czosnkowy smak i chrupkie warzywa to zalety tej potrawy, dla których warto się pokusić o zrobienie. Naprawdę polecam:)
ŹródłoSkładniki:500 g
makaronu,3
marchewkipietruszka (pominęłam)
cukinia4 ząbki
czosnkusól2 łyżki
oliwy2 łyżki
masłaMarchewki,
pietruszkę obrać i pokroić w paski grubości około 4 mm. Do garnka o grubym dnie wlać
oliwę i włożyć pokrojone warzywa. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. W tym czasie pokroić
cukinię, najpierw na plastry, a następnie na paski. Dołożyć do garnka i nadal dusić warzywa, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia, kiedy warzywa będą al dente.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Czosnek obrać, posiekać, i rozetrzeć z
solą. Połączyć
czosnek, warzywa,
makaron,
masło, dokładnie wymieszać i od razu podawać.Smacznego:)