ßßß
Składniki na biszkopt:125 g margaryny150 g cukru170 g mąki3 jajka3 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżki mlekaSkładniki na kolorowe pianki:600 ml śmietanki kremówki5 galaretek o różnych kolorachMargarynę utrzeć z cukrem. Kolejno dodawać jajka. Mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao dodawać do masy na przemian z mlekiem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tortownicy o średnicy 21 cm. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30-35 min. Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na pół.Galaretki rozpuścić w szklance wody. Należy to zrobić z godzinnym odstępem, żeby wcześniejsza warstwa zdążyła zastygnąć zanim wylejemy następną.Ubić 125 ml śmietanki, ale nie na sztywno, dodać tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać. Wylać masę na połowę biszkoptu i wstawić do lodówki. Kiedy masa jest już zastygnięta postąpić tak samo z kolejną warstwą. Wyłożyć drugą połowę biszkoptu i kolejno wylewać następne warstwy śmietankowo-galaretkowe. Wierzch zalać tężejącą galaretka i wstawić do lodówki.Smacznego:)